Lacoste x Save Our Species <b>UITVERKOCHT</b>

Lacoste x Save Our Species UITVERKOCHT

We bedanken iedereen die een polo uit deze speciale collectie heeft gekocht en de IUCN (International Union for Conservation of Nature) en Lacoste steunt om (bedreigde) dieren in het wild te beschermen. Bezoek Save Our Species voor meer info en mogelijkheden om te doneren.

<b>De krokodil verlaat zijn iconische plek</b>

De krokodil verlaat zijn iconische plek

De krokodil maakt plaats voor bedreigde diersoorten in deze limited edition polocollectie. Het aantal gemaakte polo's voor iedere serie komt overeen met de overgebleven bevolkingsomvang in het wild. Met de aankoop van een polo steun je de IUCN en Lacoste in de strijd voor het behoud van de wereldwijde natuur.

De Vaquita

<b>De Vaquita</b>

De Vaquita, of Californische bruinvis, is een solitair zeezoogdier dat graag rustig zwemt in ondiep water. Ze wegen gemiddeld ongeveer 48 kilo en zijn 1,5 meter lang. Het is een ernstig bedreigde diersoort vanwege de haringnetten waarin ze verstrikt kunnen raken.

De Batagur Trivittata

<b>De Batagur Trivittata</b>

De toekomst van deze oorspronkelijk Birmese zoetwaterschildpadden met hun prachtige kleuren ziet er somber uit. De ongebreidelde eiercollectie voor lokale en internationale consumptie, de eenvoudig te voorspellen broedplaatsen en voortplantingsperiode maken het een bedreigde diersoort met de mens als grootste bedreiging.

De Noordelijke Sportieve Lemur

<b>De Noordelijke Sportieve Lemur</b>

Deze primaat is slechts iets langer dan 50 centimeter van kop tot staart en weegt circa 800 gram. Ze leven in de droge bossen in het noorden van Madagaskar. Intensieve stroperij en de vernietiging van hun leefomgeving voor landbouw en ontbossing maken het een ernstig bedreigde diersoort.

De Javaanse Neushoorn

<b>De Javaanse Neushoorn</b>

Javaanse neushoorns zijn zeldzame, rustige en solitaire dieren. Ze leven momenteel alleen in Indonesische vlakten en regenwouden en worden beschermd door de Rhino Protection Unit. Ze worden bedreigd door hun lage voortplantingspercentage en intensieve stroperij van hun hoorns.

De Cao Vit Gibbon

<b>De Cao Vit Gibbon</b>

Dit is een van de zeldzaamste apen ter wereld. Ondanks zijn gewicht van 5 tot 10 kilo, kan de Cao Vit Gibbon moeiteloos van tak naar tak slingeren. Deze gibbon leeft in een bos op de grens tussen China en Vietnam. De ontbossing daar tast zijn leefomgeving aan.

De Kakapo

<b>De Kakapo</b>

Deze niet-vliegende papegaai die 's nachts leeft, heeft een olijfkleurig geelbruin vederpak, komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en is maximaal 60 centimeter lang. De mannetjes kakapo produceert een vreemd en hard knalgeluid om vrouwtjes te lokken. Het soort wordt vooral bedreigd door zijn zeer lage voortplantingspercentage.

De Californische Condor

<b>De Californische Condor</b>

Met een vleugelwijdte tot wel 3 meter is de Californische condor de grootste vliegende vogel in Amerika. Zijn kale kop is roodoranje van kleur terwijl zijn grote lijf bedekt is met zwarte veren. Zijn overlevingskansen worden bedreigd door loodvergiftiging en door de mens geproduceerd afval tast zijn leefomgeving aan.

De Saola

<b>De Saola</b>

Deze verlegen en solitaire herbivoren leven een rustig leven in de bossen en bergen van Vietnam en Laos. Hun voortbestaan wordt echter bedreigd door intensieve stroperij in de omgeving. Dit maakt de saola een van de weinige grote zoogdieren dat dreigt uit te sterven.

De Sumatraanse Tijger

<b>De Sumatraanse Tijger</b>

Deze carnivoor, die wel 100 kilo kan wegen en 2 meter lang kan zijn, leeft in Indonesië. Hij is genetisch anders dan andere territoriale tijgers en vormt een ondersoort op zich. Tegenwoordig vormen stroperij en ontbossing de grootste bedreigingen.

<b>De Anegada-grondleguaan</b>

De Anegada-grondleguaan

Deze leguaan, oorspronkelijk afkomstig van het Britse Maagdeneiland Anegada, is een herbivoor van maximaal 6 kilo en meer dan 60 centimeter lang die in de tropische, droge bossen leeft. Helaas krimpt hun leefomgeving door veehouderij en vallen ze regelmatig ten prooi aan wilde katten en honden.

<b>De Anegada-grondleguaan</b>
IUCN’s SOS -Save our species programma

IUCN’s SOS -Save our species programma

Voor dit programma coördineert IUCN wereldwijde, vooraanstaande projecten die bijdragen aan het voorbestaan van bedreigde diersoorten op lange termijn.
Kijk voor meer informatie op Save Our Species